Tips på babyshower lekar för dig som är lite rådvill

När man vill fira den kommande födseln av ett nytt barn är en babyshower med lekar ett utmärkt sätt att göra detta på. Det kan dock vara svårt för den person som står värd för tillställningen att hitta på lekarna ifråga. Därför har vi här gjort det enkelt för dig genom att tillhandahålla tips och inspiration som kan hjälpa dig att välja sådana. Läs vidare för att hitta de perfekta lekarna för just dig och dina vänner!

3 förslag på babyshower lekar för en lyckad tillställning

Har du en gästlista med personer som kanske inte riktigt känner varandra särskilt väl? I sådana fall kan det vara bra att välja babyshower lekar som gör det möjligt att bryta isen och den lite tillbakahållna och tryckta stämningen i rummet. Men även om ni faktiskt känner varandra ganska bra kan dessa lekar ofta sätta igång det hela och få stämningen på topp!

Dessa är några exempel på sådana isbrytare:

  • Gissa vem? Detta är inte bara en rolig lek som kan hjälpa till och bryta isen utan även en skojig sådan som många uppskattar. Du behöver ett bebisfoto på varje gäst som du numrera samt en penna och en numrerad blank lista per gäst. Sedan får de olika gästerna helt enkelt gissa vem respektive bild föreställer.
  • Blöjbytestafett. Detta är en av de roligaste babyshower lekar som finns. Detta gäller inte minst om det finns män närvarande på tillställningen. Men alla gäster kan gilla att leka denna lek. Du behöver ett (eller flera) paket blöjor, ett gäng gosedjur eller dockor samt bebiskläder som passar dessa. Sedan delar du in gästerna i olika lag och ber lagen att ställa upp sig i var sin rad. När stafettävlingen börjar springer den första personen i varje rad fram och byter blöja på gosedjuret eller dockan. Sedan är det dags för nästa person i varje lag att göra detta och det lag där alla lagmedlemmar har bytt blöja en gång vardera vinner.
  • Frågetävling. Vårt tredje och sista förslag är att du anordnar en frågetävling. Du kan till exempel ställa frågor till gästerna om den kommande bebisens mamma eller papper. Här kan du låta din fantasi och kreativitet få mycket utrymme!

Recent Posts

Rosa Karlsson Written by: