Testa frontmonterad cykelsits

Testa frontmonterad cykelsits

Bland de cykelsitsar som finns tillgängliga för barn, kan man hitta frontmonterade varianter i alla tänkbara former och färger. Detta är en innovation som varit ute på marknaden ett tag, men som för många ännu är relativt okänd. Till skillnad mot en klassisk barnstol vilken placeras bak på cykeln, fäster man den nyare sortens cykelsits direkt på ramen framför cyklisten. I en frontmonterad cykelsits tittar barnet framåt och får ta del av cykelupplevelsen på ett trivsamt och bra sätt. Det finns dessutom en möjlighet för den som är förälder att upptäcka om barnet sitter obekvämt, behöver en napp eller om man kanske skall ta en rast.

Utbudet är stort när det gäller barnsitsar för cykel. Via denna sida finns det mesta som rör frontmonterade cykelsitsar, bromsar, hjälmar och annat förknippad med tvåhjulingar.

Säkerhet

Som alltid när man skall färdas i trafiken är det viktigt att man har rätt säkerhetstänk. Många gånger kan slarv innebära att man tar allt för stora risker. Naturligtvis skall alla på cykeln bära hjälm. Även om det finns bälten och andra skyddsfunktioner i en frontmonterad cykelsits, är hjälmen det bästa sättet att skydda huvudet om någonting skulle hända. Den vuxne som framför cykeln måste också skydda huvudet ordentligt. Dels för sin egen skull men också för att kunna vara alert och hantera en eventuell situation om sällskapet råkar kapsejsa längs vägen.

Förutom att införskaffa en bra och tillförlitlig frontmonterad cykelsits är det viktigt att också fordonet i sig är tillräckligt säkert. En gammal cykel med trasig fotbroms är sällan vad som tillför ett ytterligare lager av säkerhet. Tvärtom kan man äventyra all övrig funktionalitet vad gäller trygghet. Genom att ta hand om sin cykel kan man förvissa sig om att man har de bästa förutsättningarna och därmed kanske kan ta sig förbi svårigheter som annars skulle kunna innebära risker.

Det är många som regelbundet cyklar tillsammans med sina barn. Dels är det en aktivitet som kan vara rolig för alla i sällskapet, men det innebär också att man undviker köer och annat på väg till dagis eller mataffär. Det är till en början någonting ganska ovant för många men det går snabbt att komma in i det hela. För säkerhets skull kan man öva sig genom att cykla med en matkasse i barnstolen. På så vis förenar man nöje med nytta.

Recent Posts

admin Written by: