Klädsel och planering för vigsel

När bröllopsklockorna ljuder är det för sent att börja tänka på klädval, etikett och gästlista. Det finns en hel del att stå i för de par som ämnar gå vidare tillsammans i livet. Hos vart och ett finns en förhoppning om att detta bröllop är vad som skall utgöra ett fundament i tillvaron. En livlina och en stabil grund för att växa tillsammans. Att man då går några extra mil för att dagen skall bli så bra som man hoppas, är därför inte konstigt. Samtidigt är det lätt att bröllopsplanering är en källa till dispyter. Om man steg för steg närmar sig varje moment i sin bröllopsplanering kan man navigera runt klassiska konflikter och ha en rolig tids planering tillsammans!

Ett råd är att noga ta in vad den andre säger och att själv vara öppen med sina önskemål. Detta är en dag som inte liknar någon annan. Att man går in i denna okända värld tillsammans är därför någonting som kan bidra till ännu starkare band.

Kostym eller frack?

Det finns en bild av att allting var enklare förr när det kom till bröllopskläder. Detta är dock falskt. Bilden av att alla hade frack och vit klänning är inte någonting som förankrats i historien. Visst kan man se hur dessa val hade visst företräde framför alternativ, men det var inte på något vis ett krav. Idag är bröllopskläder någonting som kan variera stort. Trots detta är det åtskilliga par som väljer det man tänker sig har en historisk anknytning.

Den som står inför sin bröllopsplanering kan känna stor frihet och villrådighet. Det går utmärkt att vigas i frack, kostym, bonjour, jaquette.. Även bruden har stora valmöjligheter. Den vita färgen är självklar för många även om formen kan varieras. Andra är obekväma i det vita och kan inte förlika sig med just dessa bröllopskläder. Det står henne fritt att välja någonting annat. Regeln säger inte så mycket om parets kläder. Dock skall vit klänning inte bäras som gäst.

Bröllopsplaneringen handlar om betydligt mer än bara kläder och lokaler. Detta är i någon mening bara attribut och funktion. Viktigast är att vigseln blir av och att festen minns. Tanken på detta kan stilla oro och bidra till att man vågar utforma sin dag på ett sätt som känns rätt och äkta för brudparet.

Senaste inläggen

admin Skriven av: