Den italienska måltiden

En lyckad afton börjar med en god måltid. Tiden tillsammans runt matbordet knyter och stärker banden mellan oss människor och en god måltid ger oss även den njutning som vi alla behöver i vardagen. Maten är på många sätt vägen till våra hjärtan och speciellt sant är detta påstående i Italien där man ser att på att servera god, näringsrik och bra mat som ett sätt att visa uppskattning för nära och kära. Att laga mat är något de allra flesta av oss behärskar och idag finns det så många genvägar till en lyckad måltid. Halvfabrikat är dock något som i längden både blir dyrare och ger oss sämre näring, så att laga mat från grunden är något som rekommenderas. När man håller bjudning så känns det extra viktigt att kunna bjuda på vällagad mat som inte kommer från någon burk fylld av konserveringsmedel, färgämnen och syntetiska smakaromer, men att ställa sig och laga mat åt ett större sällskap tar givetvis tid och kräver såklart kunskap – något som alla inte har. Vid sådana tillfällen, då inget får gå fel och maten måste smaka perfekt, kan det vara bra att ta hjälp utifrån – av experter på området.

Catering – den naturliga genvägen

Att anlita en cateringfirma som tar hand om matlagningen är något som blivit allt vanligare under de senaste åren. Idag finns det gott om cateringfirmor som erbjuder catering på italienskt vis. När maten ska smaka som om du och ditt sällskap satt på en fin restaurang i södra Italien och upplevelsen och känslan ska stämma in till tonerna av det fylliga vinet då är det helt i sin ordning att ta en genväg och beställa catering-mat. Du vet i alla fall att dina gäster kommer att uppskatta den omtänksamma gesten och njuta av maten, så vad gör det då om det är italienska kockar som stått för maten om det är din gåva till dina gäster? Det italienska köket erbjuder mat av högsta kvalité, alltid lagat med omsorg och av ingredienser i toppklass. Fräscha färska grönsaker och kryddor, smakrika och vällagrade ostar, kryddiga korvar och perfekt kokad pasta är bara några av grundstenarna i det italienska köket som bjuder på en smakresa för gourmetkännaren.

Catering på italienskt vis

Italien är lika känt för sin mat som lagas med kärlek som för sitt vin vars druvor odlas med omtanke och lagras därefter. När du som kund beställer italiensk catering ska du kunna vänta dig att mat och vin förstärker varandra. En bra cateringfirma är nämligen noga med att rekommendera passande viner till den mat som serveras. Till skillnad från vår svenska mattradition där tre-rätters är bland det lyxigaste vi kan föreställa oss är man i Italien vana att bjuda på festmåltider där minst sex rätter står på menyn. Som tidigare nämndes utgår måltiden ett tillfälle för umgänge och man sitter gärna länge kring matbordet och njuter, äter och konverserar. Det italienska köket är inte anpassat för den stressade storstadsbon som kastar i sig något mellan mötena. Här får både matlagningen och måltiden ta tid och ses som tid att njuta av. Det är med andra ord inga snabb kok, halvfabrikat eller matmässiga genvägar på så sätt, utan mat av högsta kvalité. Detta gör att du som kund kan ta genvägar till en lyckad afton. När du väljer italiensk catering betyder det att du och sina gäster blir serverad god och näringsrik kost som de allra flesta tycker om, barn som vuxna. Maten är nämligen smakrik utan att vara stark. Att göra ett helt italienskt tema av kvällen med passande underhållning kan lyfta stämningen än mer. Fråga din cateringfirma om förslag.

Recent Posts

admin Written by: