Testa att gå på vinprovning i Göteborg

En vinprovning är spännande för alla som är nyfikna på hur man får drycken i glaset att smaka så bra som möjligt. På vinprovningen testas ett antal viner som presenteras av en sommelier. Många uppskattar att få större kunskap om hur vinet produceras och vilka traditioner det bär på, medan andra tycker att höjdpunkten framförallt består i att lära sig kombinera vin med rätt tilltugg. På en vinprovning i Göteborg kan både en ren nybörjare och en van vinprovare få en minnesvärd upplevelse fullspäckad med både smak och kunskap.

Samla kollegerna för en gemensam aktivitet

Många människor har under pandemin fått sakna sina kolleger, och önskar att få spendera mer tid med dem nu när Sverige öppnar upp igen. Att boka in en vinprovning i Göteborg som aktivitet för företaget är ett uppskattat sätt att få umgås utanför arbetsplatsen, och även att få dela nya smakupplevelser. Det är ett perfekt inslag i en kick-off, eller som en teambuilding-aktivitet.

Gå på öppen vinprovning i Göteborg

Det är dock inget krav att man ska vara ett större sällskap för att kunna boka in sig på vinprovning, utan det erbjuds också så kallade öppna provningar, där alltifrån en till 80 personer kan anmäla sig. Tack vare den stora flexibiliteten blir det ännu mer tillgängligt att prova vin, vilket gör att alla som har ett vin-intresse kan få möjligheten att utforska vinets värld.

Tre saker att känna till om vinprovning

  • Besökare på en vinprovning behöver inte ha några särskilda förkunskaper för att kunna vara med och njuta av vinerna. Oavsett nivå kan alla lära sig något nytt på en provsmakning.
  • Den som går på vinprovning bör undvika att ha på sig starka parfymer då det kan störa både ens egna och övriga deltagare när man doftar och smakar på vinerna.
  • Det finns olika teman på vinprovningar, men för de öppna provningarna är temat i regel vin och mat, d.v.s. hur man kan passa ihop ett visst vin med mat och därmed servera en väl avvägd måltid.

Senaste inläggen

webmaster Skriven av: