Sov gott i en kontinentalsäng

En god nattsömn är A och O för att må bra och orka med vardagen. För att sova gott behöver man en skön och bekväm säng. Kontinentalsängen är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en stilren säng med bra komfort.

Fördelar med kontinentalsäng

En kontinentalsäng har flera fördelar jämfört med andra sängtyper. Den låga höjden underlättar för den som har svårt att ta sig i och ur en hög säng. Även städningen blir enklare eftersom det inte finns någon sänggavel framför. Ytterligare en fördel är det stilrena utseendet som passar väl in i moderna hem. Sängtypen är flexibel och finns i mängder av olika material, färger och stilar. Allt från ljust trä till svart metall. Det går att hitta en kontinentalsäng som passar de flesta smaker och inredningsstilar.

Välj rätt madrass

Madrassen har stor betydelse för sömnkvaliteten i en kontinentalsäng. Eftersom sängen saknar gavel vilar kroppens tyngd direkt på madrassen. Se därför till att välja en madrass i lagom fasthet efter dina behov. Testa gärna madrassen innan köp. Moderna madrasser finns i olika material och konstruktioner. Vanliga varianter är latex, minnesskum och pocketresårer. En bra madrass ska ge stöd åt kroppen samtidigt som den följer kroppens konturer.

Komplettera smart

För att få en komplett sängplats behöver kontinentalsängen kompletteras med sängbord, belysning och förvaring. Ett fristående sängbord är ett måste för att få plats med lampa och annat man vill ha nära till hands. För förvaring av kläder och sänglinne kan man med fördel välja en säng med undersängsförvaring eller fristående byrå. Även sängbord med lådor och hyllplan optimerar förvaringen.

Sov tryggt och skönt

I en kontinentalsäng sover man oftast direkt på madrassen utan sänghimmel. För att sova tryggt är det bra med en bäddmadrass som andas och inte blir för varm. Även lakan i naturmaterial som bomull eller linne bidrar till en sval och skön sömnmiljö. Runda av med mjuka kuddar, ett vackert överkast och en mysig pläd. Då har du alla förutsättningar för att sova gott i din nya kontinentalsäng!

Recent Posts

webmaster Written by: