4 hälsofördelar av att basta infraröd bastu

Visst du att det kan vara hälsosamt och hälsofrämjande att basta? Speciellt i en infraröd bastu kan man genom regelbunden användning få många positiva effekter på alltifrån hjärta till hud. Nedan kan du läsa av 5 av dom hälsofördelar som kan komma av att basta infraröd bastu.

Bättre blodcirkulation

Låg blodcirkulation kan påverka flera av kroppens funktioner. Man kan känna sig både trött och frusen om cirkulationen är långsam – något man kan lösa bland annat genom att basta regelbundet i en infraröd bastu.

Friskare hud med infraröd bastu

Även huden mår gott när cirkulationen förbättras – man svettas ut gamla slaggprodukter och man kan se det som en slags reningsprocess. Huden blir mjukare, elasticiteten bevaras och man kan uppleva en ökad lyster. Att basta infraröd bastu har också visat sig vara effektiv för den som lider av någon form av hudsjukdom. Bland annat har följande diagnoser kunnat förbättras genom regelbunden bastande:

  • Psoriasis
  • Eksem
  • Rosacea
  • Acne

God effekt på stela muskler och leder

En annan hälsofördel man kan uppleva om man bastar regelbundet i en infraröd bastu är att stela muskler och leder mjukas upp. Det beror på dom infraröda strålarna som tränger in på djupet och mjukar upp – perfekt för den med kroniska besvär eller bara för den som lider av en jobbig träningsvärk.

Minskad stress

Att basta är avkopplande och det som gör en infraröd bastu till ett populärt alternativ är troligtvis den annorlunda upplevelse som den bjuder på. Värmen är betydligt lägre än i en traditionell bastu, vilket många tycker gör bastandet mer behagligt. Infraröda strålar har som tidigare nämnt en förmåga att träna in på djupet, vilket gör att kroppen värms upp på ett annat sätt.

Tillsammans med dom ovan nämna hälsofördelarna, som att man kan få en friskare hud, en bättre cirkulation och att det gör gott för muskler och leder så är det alltså även en perfekt sak att göra när man behöver koppa av och stressa ner.

Dom många hälsofördelarna med att basta i dessa infraröda strålar ger inte bara skön avkoppling och en chans att stressa ner – utan det kan också ge ett bättre immunförsvar så att man kan prestera bättre i vardagen utan att bli sjuk. Besök en spaanläggning, gym eller liknande om du inte har möjlighet att basta hemma!

Recent Posts

admin Written by: